FAQ’S

FAQ – MIJN BESTELLING

Hoe weet ik zeker of mijn bestelling geplaatst is?
Als uw bestelling goed geplaatst is, krijgt u van ons een ordernummer en ontvangt u een email die uw bestelling bevestigt.

Kan ik een persoonlijk berichtje meesturen met mijn bestelling?
Ja, je kan een persoonlijk berichtje invullen op de pagina ‘winkelwagen’ in het vak ‘commentaar’ net voor het afrekenen. Uw persoonlijke boodschap zal op een kaartje worden geschreven en binnenin de doos worden toegevoegd.

Kan ik mijn bestelling annuleren?    Contacteer ons zo snel mogelijk indien u uw bestelling wenst te wijzigen of annuleren. U kan ons bereiken via email info@vdvchocolaterie.com of telefonisch op +32 52 35 04 25. Indien u te lang wacht en uw bestelling is reeds verstuurd dan kan ze niet meer worden geannuleerd.

FAQ – MIJN BETALING

Gebeurt mijn betaling veilig?
Ja, voor de betalingen werken wij samen met de online betalingsprovider PayPal en Mollie. Uw kredietkaart gegevens worden dus enkel opgeslagen op de beveiligde pagina van PayPayl of Mollie zelf.

 

FAQ – MIJN PRALINES

Wat is de beste manier om mijn  pralines te bewaren?
Chocolade wordt het best bewaard in een koele en droge ruimte bij een temperatuur van ongeveer 18°C. Bewaar daarom uw chocolade op de koelste plek in uw woning.  Wanneer chocolade te warm of te vochtig wordt opgeslagen, stijgt de cacaoboter naar het oppervlak en vormt ze een stoffige grijze film. Deze film is onschadelijk en verdwijnt wanneer de chocolade smelt in uw mond. Wanneer de chocolade terug vloeibaar is, krijgt hij zijn natuurlijke rijke bruine kleur terug. Bij heel warm weer in de zomer kan u de pralines eventueel ook bewaren in de koelkast, maar dan wel verzegeld in een luchtdichte verpakking, anders krijgt u condensatie op de pralines.

Zit er alcohol in de pralines?
Sommige pralines in het assortiment bevatten alcohol. De verse room en de pralinévullingen bevatten geen alcohol, maar een ganache daarentegen is altijd gemaakt met room en met een kleine hoeveelheid alcohol als bewaarmiddel. Op de pagina “pralines” op de website kan u duidelijk zien welke pralines al dan niet alcohol bevatten.

Hoe lang kan ik mijn pralines & chocolade bewaren?
In het algemeen kan chocolade lang bewaard worden (weken tot zelfs maanden) wanneer hij in goede condities wordt bewaard. Het beste is een koele en droge ruimte rond 18°C-20°C met een vochtigheidsgraad van max 50%. Natuurlijk is de verse chocolade de beste chocolade, dus hoe vroeger u ze opeet, hoe beter.

Is het mogelijk om een beschadigde bestelling terug te sturen?
Alle bestellingen worden in een stevige en veilige verpakking verstuurd. Op deze manier wordt de producten zo snel mogelijk en met het minste risico aangeleverd. Indien de bestelling toch beschadigd zou aankomen en niet aan uw verwachtingen voldoet, gelieve ons dan binnen de 5 dagen op de hoogte te stellen en ons een foto van de beschadiging te mailen, faxen of posten. 

Bieden jullie ook specifieke bedrijfsgeschenken aan?
Ja, in overleg kunnen we geschenken aanbieden die specifiek gericht zijn naar bedrijven en andere organisaties. Deze variëren van kleine geschenkjes tot grote geschenkmanden voor uw werknemers of klanten.